Onze boeken

Holland op z'n mooist

Door Frouke van Dijke e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#242695
Titel
Holland op z'n mooist
Auteur
Dijke, Frouke van & Maartje van den Heuvel
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle, Wbooks
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9462580847
ISBN13
9789462580848
Taal
Nederlands
Samenvatting
In het voorjaar van 2015 zijn in het Dordrechts Museum en het Gemeentemuseum Den Haag tegelijkertijd twee grote tentoonstellingen. Bij de tentoonstellingen verschijnt één catalogus, die een compleet overzicht geeft van de Haagse School.
Kies dit product voor de omslag Jozef Israëls.
In Dordrecht ligt de nadruk op de vroege Haagse School en de dubbele worteling in de Romantiek en de School van Barbizon. Romantische onderwerpen en sentimenten spelen een grote rol in het werk van Jozef Israëls en Willem Roelofs. Israëls, dan de leidende figuur, schilderde het zware bestaan van vissers en boeren, Roelofs de overweldigende natuur. De belangstelling voor het genre nam af, ten gunste van de waardering voor het landschap.
In Den Haag wordt de tweede periode van de H
... (Lees verder)aagse School getoond, waarin het Hollandse landschap centraal staat. Aan de hand van de schilderijen vertelt de tentoonstelling tal van verhalen over de ontwikkeling van het landschap en natuurbeleving in het negentiende eeuwse Nederland. De Haagse School verbeeldt een Nederland aan de vooravond van ingrijpende veranderingen. Toch bepalen Roelofs, Gabriël, Mauve en Weissenbruch nog steeds ons huidige beeld van Holland.
Pagina's
223
Conditie
Goed — Dordrechts Museum; Gemeentemuseum Den Haag.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.