Onze boeken

Marc Chagall: Druckgraphik

Door Ernst-Gerhard Güse

Categorie
Grafiek & Tekeningen
Boeknummer
#241953
Titel
Marc Chagall: Druckgraphik
Auteur
Güse, Ernst-Gerhard
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Stuttgart, Hatje Cantz
Jaar van uitgave
1985
ISBN10
3775702113
ISBN13
9783775702119
Taal
Duits
Samenvatting
Chagall werd geboren in het deel van het Keizerrijk Rusland dat tegenwoordig Wit-Rusland is. Later verdraaide hij zijn naam naar het meer Franse Marc Chagall. Hij was de zoon van een eenvoudige haringhandelaar en de oudste van negen kinderen. Het gezin was chassidisch joods. Deze arme maar gelukkige periode in Chagalls leven keert talloze malen terug in zijn werk.

Nadat hij op de basisschool kennis maakte met tekenen kreeg hij vanaf 1906 schilderlessen van de lokale kunstenaar Joeri Pen. Zijn moeder stimuleerde zijn kunstzinnige ambities en een paar maanden later, in 1907, vertrok hij naar Sint-Petersburg om daar te studeren aan de kunstacademie onder leiding van Nikolai Roerich. Van 1908 tot 1910 studeerde hij onder leiding van Léon Bakst aan de Zvantsevas kunstacademie. Bakst s
... (Lees verder)tond toen aan het begin van een carrière als decorontwerper.

Dit was een moeilijke periode voor Chagall. Joodse burgers konden alleen in Sint-Petersburg wonen met een vergunning en hij bracht korte tijd in de gevangenis door. Toch bleef hij in Sint-Petersburg tot 1910, al bezocht hij Vitebsk met grote regelmaat. Daar ontmoette hij in 1909 zijn toekomstige vrouw Bella Rosenfeld.
Pagina's
285
Conditie
Goed — Later binding: professionally bound in cloth with original covers and spine; name on endpaper.
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.