Onze boeken

De dingen zoals ze zijn. 50 jaar fotojournalistiek in context. World Press Photo

Door Mary Panzer

Categorie
Fotografie (Kunst)
Boeknummer
#241682
Titel
De dingen zoals ze zijn. 50 jaar fotojournalistiek in context. World Press Photo
Auteur
Panzer, Mary
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Den Haag, Sdu
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9012108659
ISBN13
9789012108652
Taal
Nederlands
Beschrijving
Met een nawoord van Christian Caujolle.
Samenvatting
De dingen zoals ze zijn voert ons van het gouden tijdperk van de geïllustreerde pers naar de stortvloed van digitale media in de 21e eeuw.

De geschiedenis wordt verteld aan de hand van 120 fotojournalistieke reportages uit de hele wereld, die worden gepresenteerd zoals ze op de pagina's van kranten en tijdschriften verschenen. Daarmee wordt duidelijk hoe wereldgebeurtenissen, de creativiteit van fotografen, de belangen van uitgevers en de pers op de gedrukte pagina's samenkwamen. Onderzocht wordt hoe fotojournalistiek zich door de jaren heen ontwikkelde, in samenspel met de veranderende technologieën, media en modes in de fotografie, en een veranderende wereld.

Naast vele foto-essays, onder meer van W. Eugene Smith, Sebastião Salgado, Mary Ellen Mark en James Nachtwe
... (Lees verder)y, bevat dit boek een inleiding waarin een beschouwing wordt gegeven van de geschiedenis van fotojournalistiek vanaf 1839 tot heden, een tijdslijn van de periode, geïllustreerd met de winnende foto's van de jaarlijke World Press Photo-wedstrijd, en een nawoord waarin naar de toekomst van het medium wordt gekeken. In dit boek staat een nawoord van Christian Caujolle.

Auteur
Mary Panzer is cultuurhistoricus. Zij was conservator fotografie bij de National Portrait Gallery in Washington D. C. en is de biograaf van de 19e-eeuwse fotograaf Matthew Brady. Zij woont in New York en doceert aan het Hunter College.
Pagina's
384
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.