Onze boeken

Guicciardini Illustratus. De kaarten en prenten in Ludovico Guicciardini's Beschrijving van de Nederlanden

Door H. Deys e.a.

Categorie
Geschiedenis Nederland
Boeknummer
#238901
Titel
Guicciardini Illustratus. De kaarten en prenten in Ludovico Guicciardini's Beschrijving van de Nederlanden
Auteur
Deys, H. & M. Franssen & V. van Hezik - e.a.
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
't Goy-Houten, Hes & De Graaf
Jaar van uitgave
2001
ISBN10
9061940893
ISBN13
9789061940890
Taal
Nederlands
Beschrijving
Num. ills., orig. cl. w. dustwr., folio.
Samenvatting

Een van de succesvolste beschrijvingen van Nederland werd in de 16e eeuw vervaardigd door de Italiaan Lodovico Guicciardini. Zijn Beschrijving van de Nederlanden' beleefde vooral in de 17e eeuw een ongeëvenaard groot aantal herdrukken. Het werk dat oorspronkelijk in het Italiaans geschreven was, werd door verschillende uitgevers in allerlei talen uitgegeven. Vooral de schitterende kaarten en prenten van steden in de Lage Landen waren populair. Guicciardini Illustratus geeft een overzicht van de verschillende edities die er sinds 1567 zijn verschenen. Alle kopergravures en houtsneden, die gebruikt zijn in de verschillende edities, zijn opgenomen en worden wetenschappelijk beschreven. Van alle belangrijke steden uit de toenmalige Zeventien Provinciën treft men naast stadsplattegr
... (Lees verder)onden ook stadsgezichten en aangezichten van belangrijke gebouwen. Een onmisbaar boek voor liefhebbers en verzamelaars van oude kaarten. Maar ook liefhebbers van oude steden kunnen hun hart ophalen met dit boek, dat op een onovertroffen manier een beeld oproept van de Nederlanden tijdens de beroemde Tachtigjarige Oorlog.
Pagina's
196
Conditie
Goed
Prijs
€ 120,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.