Onze boeken

Dageraad van de moderne kunst. Leiden en omgeving 1890-1940

Door Doris Wintgens Hötte e.a.

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#237756
Titel
Dageraad van de moderne kunst. Leiden en omgeving 1890-1940
Auteur
Hötte, Doris Wintgens & Ankie de Jongh-Vermeulen & Hildelies Balk
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Zwolle, Waanders
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9040093393
ISBN13
9789040093395
Taal
Nederlands
Samenvatting
De moderne kunst gloort aan de horizon. Een nieuwe stijl breekt door vanuit een atelier in Leiden. Nieuwe visies en visioenen krijgen gestalte. In de periode van de eeuwwisseling tot aan de tweede wereldoorlog zoeken kunstenaars, vormgevers en architecten naar nieuwe uitdrukkingsvormen, terwijl tegelijkertijd traditionele denkbeelden doorwerken. De uiteenlopende opvattingen, hun vele schakeringen en wisselwerkingen worden bezien vanuit één stad waar de kunstenaars elkaar ontmoetten of juist ontliepen in dit boek bij elkaar gebracht. Een uitgebreid onderzoek ging hieraan vooraf. Vele werken van bekende, maar ook van in de tussentijd vergeten kunstenaars zijn boven water gehaald: schilderijen, beelden, zilver, textilia (weefwerk en batiks), meubels en niet te vergeten de archit... (Lees verder)ectuurstrijd naar aanleiding van de spectaculaire brand van het stadhuis in 1929.
Het boek geeft een samenhangend beeld van de kunst en cultuur in Leiden en omgeving. Door de aanwezigheid van verrassend vele toonaangevende kunstenaars is het beeld representatief voor wat zich in die jaren in Nederland afspeelt.
Pagina's
336
Conditie
Goed — Mapje met papieren van de tentoonstelling achterin geplakt.
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.