Onze boeken

Hedendaagse traditionele culturen. De overleving van inheemse volken vanaf 1500 n.C.

Door Göran Burenhult

Categorie
Algemeen Landen & Volkeren
Boeknummer
#237344
Titel
Hedendaagse traditionele culturen. De overleving van inheemse volken vanaf 1500 n.C.
Auteur
Burenhult, Göran
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Utrecht/Antwepen, Kosmos-Z&K Uitgevers
Jaar van uitgave
1996
ISBN10
9021525216
ISBN13
9789021525211
Taal
Nederlands
Samenvatting
In Hedendaagse Traditionele culturen wordt de geschiedenis blootgelegd van het ontslaan van de moderne wereld. Door middel van wat de Australische Aboriginals, de bewoners van de poolstreek, Noord-Amerikaanse Indianen en anderen nu te vertellen hebben, onderzoekt een internationaal en multidisciplinair team van wetenschappers het lot van de traditionele gemeenschappen in ons tijdperk van wereldwijde communicatie. Onderwerpen zijn onder meer hedendaagse grotbewoners, de kunst van de Aboriginals, de Pygmeeën van het tropisch regenwoud, sjamanisme in de poolstreek, de opleving van traditionele feesten van de Noord-amerikaanse Indianen en textiel uit Indonesië. Hedendaagse traditionele culturen. besluit met verschillende intrigerende speculaties over de toekomst van onze soort. Gekek... (Lees verder)en wordt verder naar de steden van de toekomst en naar de ontwikkeling van de sekseverschillen.

Hedendaagse traditionele culturen vormt het laatste deel van de monumentale geïllustreerde geschiedenis van de mensheid. Hierin wordt het indrukwekkende verhaal verteld van de. evolutie van de mens. Aan dit schitterende werk, dat tot stand kwam onder auspiciën van het American Museum of Natural History, werken de meest vooraanstaande historici, archeologen en antropologen van de wereld mee. Er worden vragen belicht die ons altijd fascineren en inspireren. Wie zijn wij? Waar komen wij vandaan? Waarom ontwikkelen samenlevingen in de diverse werelddelen zich verschillend? Hoe ontstonden technologieën en sociale organisaties? Hoe ontwikkelde de mens zich in artistieke zin? De Geïllustreerde geschiedenis van de mensheid draagt op unieke wijze bij aan een beter begrip van het ontstaan en de ontwikkeling van de mens!
Pagina's
239
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.