Onze boeken

De nieuwe mathematica van de hedendaagse architectuur. Bouwen in de 21ste eeuw

Door Jane Burry e.a.

Categorie
Algemeen Architectuur & Bouwkunde
Boeknummer
#237280
Titel
De nieuwe mathematica van de hedendaagse architectuur. Bouwen in de 21ste eeuw
Auteur
Burry, Jane & Mark Burry
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Bussum, Thoth
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
906868549X
ISBN13
9789068685497
Taal
Nederlands
Samenvatting
Dankzij de computertechnologie kunnen architecten in de 21ste eeuw op een ongekend creatieve manier de rijke en vrijwel oneindige mogelijkheden die de mathematica biedt in hun gebouwen realiseren.
In dit boek worden 46 internationale projecten (waarvan vijf uit Nederland) gepresenteerd en beschreven door vooraanstaande journalisten op het gebied van digitaal ontwerpen. Deze projecten worden toegelicht door verhelde rende teksten, illustraties en ontwerptekeningen. Een uitgebreid glossarium verduidelijkt de mathematische beeldenrijkdom waarvan de architecten in hun ontwerpen gebruik hebben gemaakt.

Jane Burry en Mark Burry zijn architecten en verbonden aan het Spatial Information Architectural Laboratory van de universiteit van Melbourne. Mark Burry is sinds 1979 ook adviserend architec
... (Lees verder)t voor de Sagrada Familia-kerk van Gaudí in Barcelona. Beide auteurs zijn verantwoordelijk voor talrijke artikelen, essays en bijdragen aan boeken over architectuur, wiskunde en digitaal ontwerpen.
Pagina's
271
Conditie
Goed
Prijs
€ 7,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.