Onze boeken

Goddelijke wijsheid. Goddelijke Natuur, de boodschap van de Rozenkruisersmanifesten in de beeldtaal van de zeventiende eeuw

Door José Bouman e.a.

Categorie
Boekdrukkunst & Boeken
Boeknummer
#236563
Titel
Goddelijke wijsheid. Goddelijke Natuur, de boodschap van de Rozenkruisersmanifesten in de beeldtaal van de zeventiende eeuw
Auteur
Bouman, José & Cis van Heertum
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, In de Pelikaan
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9071608352
ISBN13
9789071608353
Taal
Nederlands
Beschrijving
Asclepiusreeks 5.
Samenvatting
Deze rijk geillustreerde uitgave wordt uitgebracht in het kader van de manifestatie vier eeuwen Rozenkruisersmanifesten 2014-2016 en belicht een aantal uitzonderlijke gravures die in Duitsland in de vroege zeventiende eeuw werden uitgebracht.

De afbeeldingen komen grotendeels voort uit een kring kunstenaars en denkers die direct geinspireerd waren door de Rozenkruisersmanifesten en vergelijkbare bronnen die de samenhang toonden tussen God en de Natuur, de macrokosmos en de microkosmos.

De gravures stammen uit werken van uiteenlopende auteurs: Heinrich Khunrath, Daniel Mogling, Stephan Michelspacher, Robert Fludd en Michael Maier. Hun boeken werden in verschillende plaatsen uitgegeven: Hanau, Frankfurt, Augsburg en Oppenheim. Het is waarschijnlijk geen toeval dat de meeste werken in k
... (Lees verder)westie werden gepubliceerd in de jaren 1616-1618, pal na het verschijnen van de Rozenkruisersmanifesten.

Goddelijke Wijsheid - Goddelijke Natuur bestaat uit twee delen. In het eerste deel komen de auteurs achter de Rozenkruisersmanifesten aan bod; in het tweede deel wordt de schijnwerper gericht op de fascinerende beeldtaal in de werken van de vijf bovengenoemde auteurs, van wie er zeker vier zich direct beriepen op de idealen en het streven van de Rozenkruisersbroederschap.
Pagina's
167
Conditie
Goed — Naam, plaats en datum met potlood op laatste bladzijde.
Prijs
€ 45,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.