Onze boeken

Delen: Facebook Twitter

The Gouda Pottery Book

Door Ron Tasman e.a.

The Gouda Pottery Book
CategorieAardewerk & Porcelein
Boeknummer#235262
TitelThe Gouda Pottery Book. Plateel makers in Holland (3 volumes in box)
AuteurTasman, Ron & Friggo Visser (edited by)
BoektypeGebonden hardcover
UitgeverijRotterdam, Optima Publishers
Jaar van uitgave2007
ISBN109076940304
ISBN139789076940304
TaalEngels
BeschrijvingThe Gouda Pottery Book. Plateel makers in Holland: 3 hardcovers in box: I) Gouda and the birth of Dutch Art Nouveau; II) The second wave of Dutch Art Nouveau potteries and Gouda, the clay pipe town; III) Gouda, Art Deco, New Realism, World Depression and Post War Ceramics. Heavy set of approx. 8,3 kilo.
SamenvattingIn de eerste helft van de twintigste eeuw was Gouda een stad waar de aardewerkindustrie floreerde en een wereldwijde reputatie genoot. Veel van deze bedrijven waren gestart als kleine familiebedrijven en waren vanuit de pijpenmakerij ontstaan. Ontwerpers, ambachtslieden en kunstenaars brachten de economie van Gouda tot bloei en lieten een waardevol oeuvre na. Werk dat bovendien - zowel nationaal als internationaal - een enorme belangstelling geniet. Ondanks de vele publicaties over de diverse bedrijven is Gouds aardwerk - door het ontbreken van een gedegen onderzoek naar de onderlinge samenhang - nog steeds moeilijk te dateren. Daardoor worden er vaak verkeerde taxaties gemaakt. 'The Gouda Pottery Book; platteel makers in Holland' geeft niet alleen een inzicht in de ontwikkeling van de diverse grote aardewerkfabrieken, maar is vooral een uitermate belangrijk instrument voor de datering van het aardewerk, het vaststellen van de ontwerper en schilder en de waardebepaling van het stuk.
Pagina's-
ConditieGoed
Prijs€ 300,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.