Onze boeken

Heldendroom *GESIGNEERD*

Door Inez van Dullemen

Categorie
Speciale uitgaven
Boeknummer
#234314
Titel
Heldendroom *GESIGNEERD*
Auteur
Dullemen, Inez van
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Amsterdam, De Bezige Bij
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9023426002
ISBN13
9789023426004
Taal
Nederlands
Beschrijving
gesigneerd met opdrachtje.; Gesigneerd
Samenvatting
Vlak na het overlijden van haar broer Onno vindt Vera onder zijn bureau bij toeval een oude koffer met nazistische propagandabladen. Deze voorwerpen brengen haar onvermijdelijk terug naar hun kindertijd. Als kind was Onno astmatisch. Vanwege de afkeer voor zijn eigen zwakte ontwikkelt hij een intense haat tegen alles wat buiten de gewone gang van zaken valt. De ziekte maakt hem vatbaar voor het nazisme. Als het gezin tijdens de oorlog overweegt naar Engeland te vluchten, fantaseert hij over een kaderopleiding bij de Jeugdstorm, waar hij zich uiteindelijk bij aansluit. Onno's keuze voor de Duitse bezetter heeft een verwoestende werking op de toch al broze eenheid binnen het gezin.

Toen Inez van Dullemens broer in 2003 overleed en zijn enige dochter op de hoogte raakte van diens nazistisc
... (Lees verder)he verleden, vroeg zij Inez de geschiedenis van haar vader te beschrijven. Heldendroom is het onthutsende portret van een in wezen tragisch mens en de beklemmende en suggestieve weergave van de familiegeschiedenis van een geliefd auteur.
Pagina's
222
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.