Onze boeken

Katharen in Europa. Een reis doorheen het katharisme

Door Uves Van Buyten e.a.

Categorie
Geschiedenis Europa
Boeknummer
#232844
Titel
Katharen in Europa. Een reis doorheen het katharisme
Auteur
Buyten, Uves Van & Willy Vanderzeypen
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Den Haag, Synthese
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
906271014X
ISBN13
9789062710140
Taal
Nederlands
Samenvatting
Met een voorwoord van historicus Rik Geivers
Recente ontdekkingen van kathaarse teksten en rituelen hebben geleid tot een opmerkelijke opleving van historisch onderzoek naar deze vorm van ketterij. De auteurs dragen intensief en gepassioneerd aan deze zoektocht bij. Zo leeft en werkt Willy Vanderzeypen sinds 1998 in het voormalige land der katharen, waar samen met Yves Van Buyten dit langverwachte boek werd gerealiseerd.
De resultaten van het onderzoek zijn verbluffend: het katharisme toont ons eindelijk zijn ware gelaat als Europese christelijke godsdienst. En blijkt dus geenszins een Occitaans incident. Vijfhonderd jaar lang inspireerde het volkse en open karakter van deze godsdienst de spiritualiteit en de levenswijze van miljoenen mensen, ook in het graafschap Vlaanderen, Luik en Zui
... (Lees verder)d-Ne-derland. Yves Van Buyten en en Willy Vanderzeypen beschrijven het boei-ende verhaal van deze internationale protestbeweging en van de mannen en vrouwen die er hun leven voor gaven. De achtergronden van de vervolgingen, de inquisitie en de kruistochten tegen de succesvolle kathaarse Kerk en haar politieke beschermers worden glashelder uiteengezet.
Katharen in Europa bevat bovendien een beknopte gids van een honderd door de auteurs bezochte dorpen, steden en kastelen in o. a. de Aude, Ari e, Tarn en Haute-Garonne, waar de kathaarse aanwezigheid tijdens de Middeleeuwen bewezen is.
Pagina's
237
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.