Onze boeken

Vader en dochter. Het verhaal van een opvoeding

Door Hendrickje Spoor

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#232064
Titel
Vader en dochter. Het verhaal van een opvoeding
Auteur
Spoor, Hendrickje
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam, Balans
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9460038964
ISBN13
9789460038969
Taal
Nederlands
Samenvatting
André Simon Spoor, zoon van de beroemde generaal Spoor, die weer de zoon was van de internationaal vermaarde concertviolist AndrĊ½ Spoor, was een legendarische journalist en dertien jaar lang hoofdredacteur vanÊNRC Handelsblad. Hij was ook de vader van vijf kinderen bij vier verschillende vrouwen. In het leven van zijn dochter Hendrickje speelde hij, veel meer dan haar bloedmooie, maar onevenwichtige moeder, een cruciale rol. Vader en dochter waren elkaars vertrouwelingen, zij vertelden elkaar alles. Zij vormden een uniek soort tweemansrepubliek, waarin ze vaak dezelfde smaak, idealen en opvattingen deelden.
InÊVader en dochterÊschetst Hendrickje Spoor een openhartig, af en toe pijnlijk, maar bovenal ontwapenend menselijk portret van haar vader, haar familie, van
... (Lees verder)een tijd, een generatie, een huwelijk, een gezin, een opvoeding. Het is een fascinerende schets van een uitgesproken liberaal, artistiek, intellectueel, kosmopolitisch milieu, waarin tal van bekende namen uit de Nederlandse culturele elite een rol spelen, een meeslepend verhaal van een leven dat zich afspeelt van Amsterdam, Leiden en Den Haag tot Washington, New York, Veneti', Wenen en Parijs.
Hendrickje Spoor beschrijft deze persoonlijke en toch universele geschiedenis, die getekend wordt door seks, drank, muziek en literatuur, met een
schitterende en liefdevolle pen.
Pagina's
316
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.