Onze boeken

Mijn Middeleeuwen

Door Willem Wilmink

Categorie
Middeleeuwen
Boeknummer
#230054
Titel
Mijn Middeleeuwen
Auteur
Wilmink, Willem
Boektype
Pocket
Uitgeverij
Amsterdam, Ooievaar
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9057134187
ISBN13
9789057134180
Taal
Nederlands
Samenvatting
De Middeleeuwen: tijd van prinsen, ridders, edelvrouwen en duels. Van hoofse poëzie, diepreligieuze schilderkunst en rijzige kathedralen. Maar ook de tijd van boertig toneel, volksgeloof en stevige erotiek. Een zowel kleurrijke als geheimzinnige periode, die nog altijd tot ieders verbeelding spreekt.

In Mijn Middeleeuwen geeft Willem Wilmink een zeer persoonlijke kijk op deze periode. Hij bespreekt het grote verschil tussen Franse en Engelse kathedralen, en maakt duidelijk waarom het café ertegenover zo belangrijk is. Hij legt het verrassende verband bloot tussen een gothische kathedraal en een luciferdoosje, en onderhoudt ons over de middeleeuwse literatuur, beeldende kunst en filosofie. Hij gaat in op het ingewikkelde theologische denken van de Middeleeuwen, de scholastiek
... (Lees verder), op de haring als volksvoedsel, zwakzinnigen en geesteszieken, ijdele vrouwen, vroegrijpe kinderen. Sint-Nicolaas en nog veel meer. Voor Mijn Middeleeuwen selecteerde en vertaalde bij bovendien een keur van gedichten, die hij door korte bespiegelende fragmenten met elkaar verbindt. Voor de lezers van dit boek komen de Middeleeuwen op een heel bijzondere manier tot leven.
Pagina's
124
Conditie
Goed — Naam, datum en prijsstickertje op binnenzijde kaft.
Prijs
€ 3,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.