Onze boeken

Benamin Samuel Bolomey 1739-1819. Een Zwitsers Schilder Aan Het Hof Van Stadhouder Willem V

Door Laurent Golay e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#227670
Titel
Benamin Samuel Bolomey 1739-1819. Een Zwitsers Schilder Aan Het Hof Van Stadhouder Willem V
Auteur
Golay, Laurent - e.a.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Zwolle, Waanders
Jaar van uitgave
2001
ISBN10
9040095795
ISBN13
9789040095795
Taal
Nederlands
Samenvatting
Benjamin Samuel Bolomey was een vooraanstaand portretschilder uit de tweede helft van de 18de eeuw. De kunstenaar werd geboren in Zwitserland en zijn opleiding genoot hij in Parijs. Desondanks werkte hij decennia lang als hofschilder van stadhouder Willem V in Den Haag. Hij hield zich niet alleen bezig met het schilderen van portretten, maar ook met zinnebeeldige voorstellingen. Tevens ontwierp hij prenten en penningen. Zijn Franse manier van schilderen maakte Bolomey bijzonder populair onder de welgestelde elite en leden van de adel, die hem veelvuldig verzochten hun beeltenissen voor het nageslacht vast te leggen.
In deze publicatie, die een nieuw licht werpt op de betekenis van Bolomey en een overzicht geeft van zijn complete oeuvre, wordt tevens uitvoerig ingegaan op het Den Haag van
... (Lees verder)de 18de eeuw en het stadhouderlijk hof van Willem V. De vooraanstaande positie die Bolomey in de Haagse kunstwereld innam en zijn contacten met het stadhouderlijk hof vormen daarbij de leidraad.
Dit eerste boek over Benjamin Samuel Bolomey zal bijdragen aan de brede herwaardering van een van de voornaamste 18de-eeuwse portretschilders.
Pagina's
220
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.