Onze boeken

Delen: Facebook Twitter

Haags goud en zilver

Door J. Pijzel-Dommisse

Haags goud en zilver
CategorieEdelmetalen & Metalen
Boeknummer#225572
TitelHaags goud en zilver. Edelsmeedkunst uit de Hofstad
AuteurPijzel-Dommisse, J.
BoektypeGebonden hardcover met stofomslag
UitgeverijDen HaagZwolle, Gemeentemuseum/Waanders
Jaar van uitgave2005
ISBN109040090998
ISBN139789040090998
TaalNederlands
Beschrijving447,(1)p., num. ills., orig. cl. w. dustwr., folio. Rijen, J.-P. van. Zilver en zilversmeden uit de Baronie van Breda. Breda, Breda's Museum/ Stichting Sted. Mus. Breda, 2000, 367p., num. ills., orig. cl. w. dustwr., 4to; Fine exhibition catalogue.
SamenvattingAls residentie van het Stadhouderlijk Hof en het Koninklijk Huis, de zetel van de Staten Generaal en vele andere nationale instanties en als de stad waar talloze aanzienlijke Nederlandse families en buitenlandse gezanten huisden, is Den Haag door de eeuwen heen een belangrijke opdrachtgever geweest van Haagse goud- en zilversmeden. In het Haagse zilver versmelten nationale stijlkenmerken met buitenlandse invloeden tot een voorname, typisch Haagse stijl. Het Gemeentemuseum Den Haag heeft de belangrijkste collectie Haags zilver. Haags goud en zilver geeft een overzicht van deze collectie. Daarnaast wordt in inleidende hoofdstukken de rijke Haagse zilverproductie thematisch en in een breed cultuurhistorisch kader voor het voetlicht gebracht, gebaseerd op authentieke bronnen als inventarissen en opdrachten. Een aantal nooit eerder getoonde voorwerpen van grote historische betekenis worden voor het eerst gepubliceerd. Het boek is daardoor niet alleen voor de zilverspecialist een must, maar voor eenieder met een algemene historische belangstelling.
Pagina's447
ConditieGoed
Prijs€ 25,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.