Onze boeken

Haags goud en zilver. Edelsmeedkunst uit de Hofstad

Door J. Pijzel-Dommisse

Categorie
Edelmetalen & Metalen
Boeknummer
#225572
Titel
Haags goud en zilver. Edelsmeedkunst uit de Hofstad
Auteur
Pijzel-Dommisse, J.
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Den HaagZwolle, Gemeentemuseum/Waanders
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9040090998
ISBN13
9789040090998
Taal
Nederlands
Beschrijving
447,(1)p., num. ills., orig. cl. w. dustwr., folio. Rijen, J.-P. van. Zilver en zilversmeden uit de Baronie van Breda. Breda, Breda's Museum/ Stichting Sted. Mus. Breda, 2000, 367p., num. ills., orig. cl. w. dustwr., 4to; Fine exhibition catalogue.
Samenvatting
Als residentie van het Stadhouderlijk Hof en het Koninklijk Huis, de zetel van de Staten Generaal en vele andere nationale instanties en als de stad waar talloze aanzienlijke Nederlandse families en buitenlandse gezanten huisden, is Den Haag door de eeuwen heen een belangrijke opdrachtgever geweest van Haagse goud- en zilversmeden. In het Haagse zilver versmelten nationale stijlkenmerken met buitenlandse invloeden tot een voorname, typisch Haagse stijl.
Het Gemeentemuseum Den Haag heeft de belangrijkste collectie Haags zilver. Haags goud en zilver geeft een overzicht van deze collectie. Daarnaast wordt in inleidende hoofdstukken de rijke Haagse zilverproductie thematisch en in een breed cultuurhistorisch kader voor het voetlicht gebracht, gebaseerd op authentieke bronnen als inventarissen
... (Lees verder) en opdrachten. Een aantal nooit eerder getoonde voorwerpen van grote historische betekenis worden voor het eerst gepubliceerd. Het boek is daardoor niet alleen voor de zilverspecialist een must, maar voor eenieder met een algemene historische belangstelling.
Pagina's
447
Conditie
Goed — Enkele kleine bruine vlekje op snede onder.
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.