Onze boeken

Windhandel. De ontmaskering van groene hoogvlieger Econcern

Door Siem Eikelenboom e.a.

Categorie
Economie & Management
Boeknummer
#224461
Titel
Windhandel. De ontmaskering van groene hoogvlieger Econcern
Auteur
Eikelenboom,Siem & Jorinde Schrijver
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Business Contact, Amsterdam
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9047099281
ISBN13
9789047099284
Taal
Nederlands
Samenvatting
Duurzame energie voor iedereen.' Onder dit motto zou energiebedrijf Econcern uit Utrecht de wereld veroveren. De ambitie van oprichter en topman Ad van Wijk was grenzeloos. Econcern,ontstaan aan de keukentafel van een stel ideologische natuurkundestudenten, moest uitgroeien tot de 'Koninklijke Olie' van de duurzame energie. Een missie die leek te slagen: eind 2008 telde het bedrijf 1400 medewerkers in 24 landen. Maar in de zomer van 2009 is Econcern ineens failliet en worden onderdelen verkocht aan Eneco. De groei blijkt gebaseerd op opgeklopte cijfers en nooit gerealiseerde projecten die vele tientallen miljoenen opslokten. De schok is groot.

Hoe konden Rabobank, Delta Lloyd en shv daar een jaar eerder nog 300 miljoen euro in steken? Waarom temperden de commissarissen de stormachtige g
... (Lees verder)roei niet op tijd? Wat deed accountant PwC? Windhandel ontrafelt deze ontluisterende bedrijfsgeschiedenis.

Journalisten Jorinde Schrijver en Siem Eikelenboom spraken voor Windhandel circa honderd betrokkenen en hadden toegang tot duizenden edrijfsvertrouwelijke stukken. In 2010 kregen hun Econcern-artikelen in Het Financieele Dagblad een nominatie voor de Citi Journalistic Excellence Award.
Pagina's
268
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.