Onze boeken

De taal van Berbers heeft geen woord voor grenzen

Door Abdelkader Zahnoun

Categorie
Geschiedenis België
Boeknummer
#224450
Titel
De taal van Berbers heeft geen woord voor grenzen
Auteur
Zahnoun, Abdelkader
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Epo, Berchem
Jaar van uitgave
2014
ISBN10
9491297996
ISBN13
9789491297991
Taal
Nederlands
Samenvatting
'Vorige maand zagen we de trekvogels', mijmert Abdelkader Zahnoun in het begin van zijn boek. 'Zij vlogen in strakke lijn naar die ene plek waar ze moeten zijn. Heel, heel ver. En sommigen zullen het zelfs niet halen. Zo is het leven. Wij komen en gaan en vroeg of laat zullen we vertrekken. Elke ziel heeft haar eigen moment. Maar afscheid nemen is moeilijk, vooral van ouders en kinderen, of van iemand waar je heel dichtbij staat.'
Eigenlijk behoren ook de Zahnouns tot de grote familie van de trekvogels. Toch is dit boek geen migratiegeschiedenis: de taal van de Berbers hééft zelfs geen woord voor 'grenzen'! Abdelkaders verhaal overspant meer dan een eeuw Marokkaanse, Algerijnse en Belgische historie. Van de Rifoorlog onder leiding van de legendarische Abd el-Krim tot de Grot
... (Lees verder)e Droogte in de jaren veertig. Van de aanwerving van vader Zahnoun in Antwerpen tot de opkomst van extreemrechts en de Arabische Lente.
Topmuzikant Abdelkader Zahnoun ruilt voor een keer zijn oud in voor zijn pen. Het resultaat is even betoverend: wonderlijke klanken van weemoed en hoop.
Pagina's
130
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.