Onze boeken

Ooit hadden we een vaderland. Het verdriet van Argentinië

Door Jan Edward Craanen

Categorie
Geschiedenis Zuid- en Latijns Amerika
Boeknummer
#224420
Titel
Ooit hadden we een vaderland. Het verdriet van Argentinië
Auteur
Craanen, Jan Edward
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Podium, Amsterdam
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9057598434
ISBN13
9789057598432
Taal
Nederlands
Samenvatting
De dag waarop Jorge Zorreguieta in Nederland voor grote beroering zorgde, nam het ambassadeurschap van Jan Edward Craanen in Buenos Aires een radicale wending. De periode van de Argentijnse Vuile Oorlog raakte ineens weer volop in Nederlandse belangstelling.
De goed ingevoerde diplomaat Craanen volgde die discussie met gemengde gevoelens. Klopte het beeld wel dat in Nederland werd geschetst? Zijn twijfel gold niet voor de misdaden van de militairen. Maar wat ging er aan de staatsterreur vooraf? Hoe kon in Argentinië gebeuren wat nooit had mogen gebeuren?
Craanens open blik en indrukwekkende historische kennis maken Ooit hadden we een vaderland tot een onmisbaar boek over de moderne Argentijnse geschiedenis. Zijn verhaal over de opkomst van populisme en terrorisme corrigeert bovendie
... (Lees verder)n niet alleen het in ons land wijdverbreide beeld over Argentinië, maar raakt ook aan de grote thema's in de wereld.
Pagina's
319
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.