Onze boeken

Staatsgevangene No 1. Het geheime dagboek van premier Zhao Ziyang

Door Zhao Ziyang

Categorie
Geschiedenis Azië
Boeknummer
#223599
Titel
Staatsgevangene No 1. Het geheime dagboek van premier Zhao Ziyang
Auteur
Ziyang, Zhao
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Balans, Amsterdam
Jaar van uitgave
2009
ISBN10
9460032192
ISBN13
9789460032196
Taal
Nederlands
Beschrijving
[Op voorplat: De man die het geweld op het Plein van de Hemelse Vrede probeerde te voorkomen en levenslang kreeg]. Bezorgd door Bao Pu, Renee Chiang & Adi Ignatius
Samenvatting
Hoe vaak wordt ons een blik gegund achter de schermen van een van de meest gesloten regimes ter wereld? Dit boek beschrijft voor het eerst de machinaties van de machthebbers in China – van binnenuit. Het is het persoonlijke verhaal van premier Zhao Ziyang, de liberaal die in 1989 de massamoord op het Plein van de Hemelse Vrede probeerde tegen te houden, en als dank levenslang kreeg.

Terwijl het Chinese leger honderden studenten en andere demonstranten doodde, werd Zhao onder huisarrest geplaatst in een stil steegje in Beijing. De laatste zestien jaar van zijn leven, tot aan zijn dood in 2005, bracht hij in afzondering door. Af en toe kwam nog een klein bericht over hem naar buiten, maar verder bleef het stil.

Naar nu blijkt, werkte hij al die jaren in het diepste geheim aan zij
... (Lees verder)n memoires. De vele banden die hij insprak werden het land uitgesmokkeld en vormen de basis voor dit boek. Zhao verschaft volstrekt onbekende details over de gewelddadige onderdrukking van de protesten op Tiananmen. Hij beschrijft de intriges en listen die de hoogste
machthebbers van China gebruikten om elkaar de loef af te steken. En hij voert een hartstochtelijk pleidooi voor democratisering, wil China langdurige stabiliteit bereiken.

Het China dat Zhao beschrijft is niet een reeds lang verdwenen land. Het is het China van vandaag, waarin de politieke leiders economische vrijheid accepteren, maar zich blijven verzetten tegen politieke hervormingen.
Pagina's
367
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.