Onze boeken

Leven en werk van Willem den Ouden

Door Gijsbert van der Wal

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#222467
Titel
Leven en werk van Willem den Ouden
Auteur
Wal, Gijsbert van der
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Sun, Amsterdam
Jaar van uitgave
2003
ISBN10
9058750973
ISBN13
9789058750976
Taal
Nederlands
Samenvatting
Willem den Ouden (1928) is behalve een bijzonder schilder en graficus ook een geboren verteller. Hij kan mooi, helder en geestig vertellen over de gebeurtenissen in zijn leven, leermeesters en collega-kunstenaars, het rivierenlandschap dat al veertig jaar zijn voornaamste inspiratiebron is, en het ontstaan van zijn schilderijen, aquarellen, tekeningen en grafiek. Maar hij schrijft die verhalen niet op: van schrijven krijgt hij hoofdpijn. De jonge journalist en kunsthistoricus Gijsbert van der Wal is sinds 1993 kind aan huis bij Willem den Ouden en zijn vrouw en legde in de afgelopen jaren veel gesprekken met Den Ouden op band vast. Daarnaast maakte hij met de kunstenaar een complete catalogus van diens etsen en litho's. Dat is een afgesloten deel van zijn oeuvre, omdat Den Ouden vijf jaar ... (Lees verder)geleden ophield met het maken van grafiek.

Toen in 1999 bij Uitgeverij sun een monografie over Den Ouden verscheen, droeg Van der Wal daaraan een korte biografie bij. Deze heeft hij vervolgens uitgebreid en voorzien van een overzicht van het grafische werk van Den Ouden. In vijf hoofdstukken wordt het verhaal van Den Oudens leven en werk verteld, waarbij hijzelf uiteraard vaak aan het woord komt. Ieder hoofdstuk wordt gevolgd door een catalogusgedeelte met alle gegevens en bijzonderheden over de grafiek die hij in de beschreven periode maakte.
Pagina's
239
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.