Onze boeken

Partituur. Het levenswerk van Arthur Slenk / His Magnus Opus

Door H.J.A. Hofland

Categorie
Algemeen Kunst
Boeknummer
#221835
Titel
Partituur. Het levenswerk van Arthur Slenk / His Magnus Opus
Auteur
Hofland, H.J.A.
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Broese & Perreboom bv / Hoenke Prepress / Grafisch Afwerkcentrum / Uitgeverij De Geus / Proost en Brandt / Museum De Beyerd
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9044508024
ISBN13
9789044508024
Taal
Nederlands, Engels
Samenvatting
Het levenswerk van Arthur Slenk met een voorwoord van H. J. A. Hofland. Collages van de beheerste bezetenheid in boekvorm.
In 1990 vond de kunstenaar Arthur Slenk twee dozen met beschreven muziekpapier. Het werd tussen 1872 en 1941 gebruikt door een amateur-orkest. Met touwtjes en kruimelige elastiekjes werd het vergeelde papier bij elkaar gehouden. Bijna een halve eeuw hadden de documenten het daglicht niet gezien. Voorzichtig begon Slenk blad na blad te bekijken, zag de wisselende druk van de pen op het papier, een verbeterde vergissing, de slijtage aan de hoek waar het blad wordt omgeslagen, allemaal sporen van de onbekende leden van dit amateur-orkest. Slenk besloot door middel van de collage dit verleden te laten herleven. Na het uitsnijden van de muziektekens, de sortering op onderw
... (Lees verder)erp en het vervolgens beplakken van 144 pagina's is deze collage in boekvorm na zeven jaar monnikenwerk voltooid.
Pagina's
168
Conditie
Goed — Ex libris on first page
Prijs
€ 45,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.