Aanbod

Delen: Facebook Twitter

Partituur

Door H.J.A. Hofland

Partituur
RubriekAlgemeen Kunst
Boeknummer#221835
TitelPartituur. Het levenswerk van Arthur Slenk / His Magnus Opus
AuteurHofland, H.J.A.
BoektypePaperback
UitgeverijBroese & Perreboom bv / Hoenke Prepress / Grafisch Afwerkcentrum / Uitgeverij De Geus / Proost en Brandt / Museum De Beyerd
Jaar van uitgave2006
ISBN109044508024
ISBN139789044508024
TaalNederlands, Engels
SamenvattingHet levenswerk van Arthur Slenk met een voorwoord van H. J. A. Hofland. Collages van de beheerste bezetenheid in boekvorm. In 1990 vond de kunstenaar Arthur Slenk twee dozen met beschreven muziekpapier. Het werd tussen 1872 en 1941 gebruikt door een amateur-orkest. Met touwtjes en kruimelige elastiekjes werd het vergeelde papier bij elkaar gehouden. Bijna een halve eeuw hadden de documenten het daglicht niet gezien. Voorzichtig begon Slenk blad na blad te bekijken, zag de wisselende druk van de pen op het papier, een verbeterde vergissing, de slijtage aan de hoek waar het blad wordt omgeslagen, allemaal sporen van de onbekende leden van dit amateur-orkest. Slenk besloot door middel van de collage dit verleden te laten herleven. Na het uitsnijden van de muziektekens, de sortering op onderwerp en het vervolgens beplakken van 144 pagina's is deze collage in boekvorm na zeven jaar monnikenwerk voltooid.
Pagina's168
ConditieGoed — Ex libris on first page
Prijs€ 45,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.