Onze boeken

Overkant. Moderne verzen uit de Groote Oorlog

Door Tom Lanoye

Categorie
Poëzie
Boeknummer
#221697
Titel
Overkant. Moderne verzen uit de Groote Oorlog
Auteur
Lanoye, Tom
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Prometheus, Amsterdam
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
904460550X
ISBN13
9789044605501
Taal
Nederlands
Samenvatting
De Eerste Wereldoorlog staat bekend als the Literary War. In 2002 publiceerde Tom Lanoye Niemands Land, een bejubelde bloemlezing en bewerking van de poëzie van War Poets als Siegfried Sassoon, Wilfred Owen en Isaac Rosenberg.
In Overkant wordt duidelijk dat de Literary War ook grote Franse, Duitse, Russische, Italiaanse, Turkse en Hongaarse poëzie heeft opgeleverd. Beroemde dichters als Majakovski, Trakl, Apollinaire, Stramm, Marinetti en Ungaretti lieten zich door de oorlog inspireren. In tegenstelling tot de War Poets zetten zij de industriële vernieuwing van het oorlogsbedrijf ook om in literaire vernieuwing van de poëzie. De 'Groote Oorlog' valt daarom zelfs te beschouwen als bakermat van de moderne literatuur.
Na de meer conventionele en elegische verzen van de
... (Lees verder)War Poets brengt Lanoye nu ook dat prille moderne geweld in beeld. Dat maakt het tweeluik Niemandsland/overkant niet alleen historisch, maar ook een literair belangwekkend project.
Pagina's
86
Conditie
Goed — Kleine beschadiging hoekje kaft achterzijde onder
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.