Onze boeken

Vrouwen in het leven van Piet Mondriaan

Door Katjuscha Otte e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#221545
Titel
Vrouwen in het leven van Piet Mondriaan
Auteur
Otte, Katjuscha & Ingelies Vermeulen
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Amsterdam University Press, Amsterdam
Jaar van uitgave
2017
ISBN10
9462981310
ISBN13
9789462981317
Taal
Nederlands
Samenvatting
Piet Mondriaan (1872-1944) was een complexe man. Aan de ene kant eenzelvig en streng in de leer, aan de andere kant dol op dansen en uitgaan. Een man van doordachte en verheven ideeën over de kunst. Iemand die van zijn kunstopvattingen een levensvisie maakte. De man van rood, geel en blauw. Maar ook de man van enkele bijzondere, sferische vrouwenportretten, van verbroken verlovingen en "eindeloze kussen'.
Mondriaan trouwde nooit, maar sloot vriendschap met talloze mooie, intelligente, kunstzinnige en ambitieuze vrouwen in Amsterdam, Parijs, Londen en New York. Kunstenaressen zoals Jacoba van Heemskerck, Marlow Moss en Charmion von Wiegand, en verzamelaars als Sophie Lissitzky-Küppers, Ida Bienert en Peggy Guggenheim. Zij boden hem niet alleen vriendschap, maar zijn ook van
... (Lees verder)invloed geweest op de
carrière van de schilder. Ze promootten zijn werk, (ver)kochten het en zochten geschikte connecties om zijn afzetgebied uit te breiden.
Dit boek werpt een nieuw licht op de vrouwen in het leven van Mondriaan en toont hoe vrouwelijke kunstenaressen en verzamelaars de ontwikkeling van zijn werk, de verspreiding en verkoop ervan en zijn positie in de kunstwereld beïnvloed hebben. Aangetoond wordt hoe de veranderende positie van de vrouw in de kunst een gunstige invloed
had op Mondriaans carrière.
Pagina's
214
Conditie
Goed
Prijs
€ 17,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.