Onze boeken

Nicolaas Wijnberg 1918-2006

Door F. - a.o. Duister

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#217673
Titel
Nicolaas Wijnberg 1918-2006
Auteur
Duister, F. - a.o.
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Bussum, Thoth
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9068684264
ISBN13
9789068684261
Taal
Nederlands
Beschrijving
303,(1)p., num. (col.) ills., orig. boards w. dustwr., large 4to; Contains a catalogue raisonné of Wijnberg's graphic work.
Samenvatting
Nicolaas Wijnberg (1918, Amsterdam) heeft een zeer omvangrijk oeuvre opgebouwd op meerdere gebieden, variërend van teken- en schilderkunst, grafiek en wandschilderingen tot theaterdecors. Wijnbergs werk bevindt zich in de collecties van de belangrijkste musea en prentenkabinetten in Nederland - het Rijksmuseum verwierf enige jaren terug een grote collectie - en zijn archivalia en documentatie zijn te raadplegen in verschillende openbare studiezalen, waaronder die van de RKD en het Theater Instituut Nederland. In 2000 werd hem de Oeuvreprijs van het Fonds voor beeldende kunst, vormgeving en bouwkunst toegekend.
Voor Wijnberg is de tekenkunst het uitgangspunt van al zijn werkzaamheden. In zijn schilderijen is dat zichtbaar in de sterk lineaire vormgeving, de ruwe factuur en het bijna s
... (Lees verder)chrille kleurgebruik. Wijnberg maakte zelfportretten, figuren en landschappen, in tal van onderlinge combinaties waarmee hij een geheel eigen wereld heeft geschapen die schijnbaar realistisch is. Naast zijn vrije werk maakte hij een groot aantal theaterdecors en affiches in opdracht van verschillende gezelschappen. Daarnaast verwierf hij talloze opdrachten voor monumentale wandschilderingen, mozaïeken en glas-in-loodramen.
Pagina's
303
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.