Onze boeken

Rubens en Breughel. Een artistieke vriendschap

Door Anne T. Woollett e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#217642
Titel
Rubens en Breughel. Een artistieke vriendschap
Auteur
Woollett, Anne T. & Suchtelen, Ariane van
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Uitgeverij Waanders, Zwolle
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9040082855
ISBN13
9789040082856
Taal
Nederlands
Samenvatting
Het is relatief onbekend dat veel Nederlandse en Vlaamse schilderijen uit de zestiende eeuw door meer dan één kunstenaar zijn gemaakt. Vaak zijn het buitengewoon fraaie kunstwerken, die hoogtepunten vormen in het oeuvre van de afzonderlijke meesters. De gezamenlijke schilderijen van de toonaangevende Antwerpse kunstenaars Jan Brueghel de Oude en Peter Paul Rubens zijn ware pronkstukken en behoren tot het beste wat op dit gebied is vervaardigd. Voor kunstliefhebbers en verzamelaars was het zeer aantrekkelijk een schilderij te verwerven, waarin het beste van deze beroemde meesters was verenigd. Rubens schilderde de figuren, terwijl Brueghel de landschappen, flora en fauna voor zijn rekening nam. De bijzondere samenwerking - Konstjuweelen, in kompagnie geordonneert en geschilder... (Lees verder)t - kwam niet voor de vrije markt tot stand, maar voor een select internationaal publiek van fijnproevers.
In Rubens & Brueghel - een artistieke vriendschap worden de belangrijkste gezamenlijke schilderijen bijeengebracht, zoals landschappen met mythologische onderwerpen, paradijsvoorstellingen, allegorieën en bloemen- en vruchtenkransen met Maria en kind. De schilderijen vertellen het bijzondere verhaal van de vriendschap tussen Rubens en Brueghel.
Pagina's
274
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.