Onze boeken

Enterprise governance & architectuur. Corporate, IT en enterprise governance in samenhangend perspectief

Door Jan Hoogervorst

Categorie
Economie & Management
Boeknummer
#216227
Titel
Enterprise governance & architectuur. Corporate, IT en enterprise governance in samenhangend perspectief
Auteur
Hoogervorst, Jan
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Den Haag
Jaar van uitgave
2007
ISBN10
9012113229
ISBN13
9789012113229
Taal
Nederlands
Samenvatting
Enterprise governance & architectuur
Corporate, IT en enterprise governance in samenhangend perspectief
Effectieve corporate, IT en enterprise governance blijkt lastig te realiseren. Gebrek aan samenhang tussen 'business en IT' is bijvoorbeeld een thema dat al jaren speelt. Veel energie en geld wordt besteed aan governancebenaderingen, maar deze vormen eerder een belemmering voor de realisatie van enterprisedoelstellingen en verwaarlozen datgene waar het bij enterprises in essentie om gaat. De benaderingen lijken vooral te gaan om besluitvormings- en verantwoordelijkheidsstructuren: wie wanneer waarover mag besluiten.
Enterprisesuccessen hangen echter niet van dergelijke structuren af, maar van governance die zorgt dat de enterprise samenhangend en ge? ntegreerd opereert. Dit is sle
... (Lees verder)chts mogelijk als vele enterprisefacetten (processen, cultuur, managementpraktijken, gedrag van medewerk(st)ers, regels en voorschriften, middelen en informatietechnologie) op onderling coherente en consistente wijze worden ontworpen. Enterprisearchitectuur speelt daarbij een cruciale rol.
Er moet dus een keuze worden gemaakt tussen het continueren van de bestaande, klaarblijkelijk gebrekkige governance of het adopteren van een ander perspectief op governance. Dit andere perspectief biedt dit boek. Daarmee beschikt u met Enterprise governance & architectuur over een direct toepasbare methode voor het ontwikkelen van governance in uw organisatie.
ICT Bibliotheek
Elk deel in deze boekenserie levert een bijdrage aan het oplossen van besturingsvraagstukken vanuit uw ICT-praktijk. Met veel praktische elementen en caussen haalt zowel de ICT-manager, consultant als projectmanager zijn voordeel.
Over de auteur
Dr. ir. J. A. P Hoogervorst is organisatieadviseur en managementconsultant bij Sogeti.
Pagina's
245
Conditie
Goed
Prijs
€ 12,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.