Onze boeken

H.N. Werkman / het complete oevre

Door Dieuwertje Dekkers e.a.

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#215833
Titel
H.N. Werkman / het complete oevre
Auteur
Dekkers, Dieuwertje & Jikke van der Spek & Anneke de Vries
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Nai Uitgevers / Stichting H.N. Werkman
Jaar van uitgave
2008
ISBN10
9056620045
ISBN13
9789056620042
Taal
Nederlands
Samenvatting
De internationaal gerenommeerde kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman (1882 - 1945) is vooral bekend als de drukker van De Ploeg, de avant-gardekunstenaarsvereniging in Groningen. Tot zijn bekendste werken horen de Chassidische Legenden en de druksels voor de 'De Blauwe Schuit'. Zijn prachtige kleurrijke drukwerk behoort tot het beste van het Nederlands cultureel erfgoed. De experimenten met druktechnieken en de ontwikkeling van een geheel eigen beeldtaal maken Werkman tot een opmerkelijke vernieuwer binnen de twintigste-eeuwse kunst.

Voor het eerst wordt in deze publicatie een compleet overzicht gegeven van het omvangrijke oeuvre van Werkman.
De publicatie is de kroon op het werk van het in 2002 gestarte Werkmanproject, een initiatief van de Stichting H. N. Werkman. Het diepgaande onder
... (Lees verder)zoek naar het complete oeuvre van H. N. Werkman is uitgevoerd onder leiding van dr. Dieuwertje Dekkers. De publicatie levert een belangrijke bijdrage aan het inmiddels veelzijdige beeld van de Nederlandse kunstgeschiedenis in het interbellum.
Pagina's
479
Conditie
Goed
Prijs
€ 65,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.