Onze boeken

Zoeken naar Eileen W.

Door Leon de Winter

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#215198
Titel
Zoeken naar Eileen W.
Auteur
Winter, Leon de
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Uitgeverij In de Knipscheer, Haarlem
Jaar van uitgave
1981
ISBN10
9062650503
ISBN13
9789062650507
Taal
Nederlands
Samenvatting
De verteller in ZOEKEN NAAR EILEEN W. drijft een winkel in tweedehandsboeken in de Londense wijk Clapton en brengt zijn dagen door met het beschrijven van een zoektocht naar een zekere Eileen, een Iers meisje dat hij bij toeval heeft ontmoet maar dat plotseling van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn. Wie was zij? Wat heeft haar bewogen om van de ene op de andere dag te verdwijnen? En waarom wordt hij zo door haar geobsedeerd?
In Noord-Ierland overziet hij stukje bij beetje de intrigerende en complexe positie waarin Eileen zich heeft bevonden. Op basis van deze inzichten en de summiere gegevens die hij over haar verzameld heeft schrijft hij haar 'biografie' - een klassiek geconstrueerd liefdesverhaal rond een meisje dat langzaam bezwijkt onder de druk van de omstandigheden. Zijn speurtoc
... (Lees verder)ht naar Eileen is tevens een tocht door zijn eigen verbeeldingswereld, en naar het einde toe zijn deze twee steeds minder van elkaar te scheiden.
Pagina's
265
Conditie
Goed — Roestplekjes
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.