Onze boeken

Licht op Jodendom

Door Norman Solomon

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#207848
Titel
Licht op Jodendom
Auteur
Solomon, Norman
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Servire, Utrecht
Jaar van uitgave
1998
ISBN10
9063255713
ISBN13
9789063255718
Taal
Nederlands
Samenvatting
Het jodendom wordt vaak omschreven als 'het geloof dat de joden aanhangen', maar is veel meer dan alleen een religie. Hoewel ook in dit boek de aandacht voornamelijk uitgaat naar het religieuze aspect, maakt de auteur inzichtelijk dat de verschillende aspecten van het jodendom niet los van elkaar kunnen worden bezien. Het gemeenschapsleven, de taal, de cultuur, de geschiedenis, de etnologie en de godsdienst beïnvloeden elkaar en vormen samen 'het' jodendom.

Maar hiermee zijn we er nog niet als een zo objectief mogelijke beschouwing ons doel is, aldus Solomon. Vaak bekijken we joden en hun leef- en geloofswijzen - bewust of onbewust - vanuit een christelijk perspectief. We krijgen echter pas een frisse kijk als we een jood vragen wat het betekent jood te zijn en de vergelijking met
... (Lees verder)het christendom loslaten. De kracht van dit boekje is dat het jodendom van binnenuit beschouwt en laat zien hoe de verschillende aspecten ervan met elkaar verweven zijn. Helder en levendig beschrijft Solomon wie de joden zijn en hoe het jodendom zich in de loop van de geschiedenis heeft ontwikkeld. Vervolgens bespreekt hij de joodse jaartelling, de religieuze feesten, het spirituele en het sociale leven. Het laatste deel van het boek is gewijd aan de verschillende geloofsrichtingen en de kenmerken en dilemma's van het jodendom in de twintigste eeuw.
Pagina's
159
Conditie
Als nieuw
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.