Onze boeken

De Koran + cd-rom

Door Prof. Dr. J.H. Kramers

Categorie
Religie & Theologie
Boeknummer
#207410
Titel
De Koran + cd-rom
Auteur
Kramers, prof. Dr. J.H. (in de vertaling van) & Asad Jaber & Dr. Johannes J.G. Jansen (bewerkt door)
Boektype
Gebonden
Druk
19e druk
Uitgeverij
De Arbeiderspers, Amsterdam/Antwerpen
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9029525509
ISBN13
9789029525503
Taal
Nederlands
Beschrijving
Hardcover met stofomslag en cd-rom; 19e druk 2005
Samenvatting
Voor wie geen moslim is, is alleen de Koran niet genoeg om de islam te begrijpen. Maar zonder bruikbare Koranvertaling die ook enige uitleg bevat, kan er bij een geïnteresseerde leek zelfs geen begin van begrip ontstaan voor een godsdienst die miljoenen mensen zelfrespect en eigenwaarde heeft gegeven, en nog steeds geeft. Nu de islam als godsdienst in het Nederlands taalgebied blijvend aanwezig is, is het belangrijker dan ooit om niet alleen de verschillen maar ook de overeenkomsten tussen Bijbel en Koran te kunnen traceren en bestuderen.
Daarin komt deze gezaghebbende Koranvertaling van de Leidse arabist prof. dr. H. H. Kramers de lezer tegemoet. De bewerkers, de arabisten drs. Asad Jaber en dr. Hans Jansen, hebben een grote hoeveelheid noten toegevoegd, vaak opmerkingen uit de klas
... (Lees verder)sieke moslimse Korancommentaren. De verwijzingen naar de Bijbel die de Koran bevat, worden zoveel mogelijk geïdentificeerd, en tevens worden de parallellen die er bestaan tussen de Koran en de Bijbel gesignaleerd. Een verhelderende inleiding en een zeer uitgebreid namen- en zakenregister completeren deze zorgvuldige editie in de oorspronkelijke versvorm.
De toegevoegde CD-rom, waarop de hele Korantekst staat en die is voorzien van zoekfuncties, is een uitstekend hulpmiddel bij de bestudering van de vaak complexe tekst.
Pagina's
634
Conditie
Goed
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.