Onze boeken

Mao, het onbekende verhaal

Door Jung Chang e.a.

Categorie
Geschiedenis Azië
Boeknummer
#207343
Titel
Mao, het onbekende verhaal
Auteur
Chang, Jung & Jon Halliday
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Forum, Amsterdam
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9022542009
ISBN13
9789022542002
Taal
Nederlands
Samenvatting
Gebaseerd op talloze interviews met mensen uit de directe omgeving van Mao in China en met vrijwel iedereen buiten China die contact met hem had, is dit de best gedocumenteerde biografie van Mao. Velen hebben nooit eerder iets durven zeggen over hun ervaringen. Het boek beschrijft een Mao die wij niet kennen, een man die niet werd gedreven door idealisme of ideologie, die intrigeerde, vergiftigde en chanteerde. Zijn uiteindelijke geheime doel was overheersing van de hele wereld.

Jung Chang en Jon Halliday schetsen het karakter van Mao en onthullen onder andere feiten over zijn schokkende gedrag tegenover zijn vrouwen, minaressen en kinderen. Het verteltalent van Jung Chang en de wetenschappelijke aanpak van beide auteurs maken dit boek de meest complete en meest leesbare biografie van d
... (Lees verder)e man die het leven van miljarden Chinezen diepgaand heeft beïnvloed en de wereldpolitiek 30 jaar lang bepaalde.

Jung Chang, de schrijfster van WIlde zwanen, en haar echtgenoot Jon Halliday deden tien jaar onderzoek naar het leven van de sterkste man die China ooit heeft gekend: Mao Zedong.
Pagina's
941
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.