Onze boeken

De Weg Naar De Hel. Amerika in Irak

Door George Packer

Categorie
Geschiedenis Midden-Oosten
Boeknummer
#207288
Titel
De Weg Naar De Hel. Amerika in Irak
Auteur
Packer, George
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Meulenhoff, Amsterdam
Jaar van uitgave
2005
ISBN10
9029077972
ISBN13
9789029077972
Taal
Nederlands
Samenvatting
De weg naar de hel vertelt het verhaal van hoe de Verenigde Staten zich opmaakten om de geschiedenis van het Midden-Oosten te veranderen en verstrikt raakten in een onmogelijke guerrillastrijd in Irak. Het boek brengt de mensen en de ideeën tot leven die de oorlogspolitiek van de regering-Bush vormgaven en die maakten dat Amerika naar Bagdad trok.
George Packer laat de consequenties van die politiek zien in briljante reportages vanuit Irak. Hij analyseert niet alleen de chaotische voorbereiding van de oorlog, maar geeft ook een schrijnend beeld van hoe die uitwerkt op de betrokkenen: de Amerikaanse soldaten die te maken krijgen met situaties waar ze nooit voor zijn opgeleid; de Iraakse burgers die hun weg proberen te vinden in het pandemonium van Bagdad na de overwinning; de Iraakse
... (Lees verder)ballingen die vurig voorstander zijn van de Amerikaanse zegetocht, terwijl ze geen idee hebben wat er in hun voormalige vaderland gebeurt.

De weg naar de hel is het meest volledige en indrukwekkende boek dat tot nog toe is geschreven over de oorlog tegen Irak. George Packer combineert het persoonlijke ooggetuigen-verslag met de breedte van epische geschiedschrijving. Zijn toon heeft daarbij de diepgang en de intimiteit van een roman. Zijn boek is een meesterlijke beschouwing over de meest controversiële buitenlandse onderneming van de Verenigde Staten sinds Vietnam.
Pagina's
527
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.