Onze boeken

Pijnlijk Paradijs

Door Jos van der Meer

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#202913
Titel
Pijnlijk Paradijs
Auteur
Meer, Jos van der
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Aspekt, Soesterberg
Jaar van uitgave
2010
ISBN10
905911891X
ISBN13
9789059118911
Taal
Nederlands
Samenvatting
De roman Pijnlijk Paradijs is gebaseerd op het leven van Limburger Richard Bruinen, die in de jaren negentig van de vorige eeuw te boek stond als een van de beste hardcoredrummers ter wereld. Hij speelde in de bands Backfire! en Right Direction. Als een Nederlandse Kurt Cobain joeg hij zich in 1999 op 26-jarige leeftijd een kogel door het hoofd, als gevolg van een nooit verwerkte jeugdervaring.

Vrijheid is het centrale thema in deze roman: vrijheid begeren, wanhopig naar bevrijding zoeken, vrijheid forceren. Hoofdpersoon Pepijn Treff ers is in zijn jonge jaren verkracht door een toevallige passant. Als kind probeert hij die ervaring letterlijk weg te wassen, later van zich af te slaan via het drummen, en ook weg te krassen door zichzelf geregeld te verwonden. Over het voorval kan hij ni
... (Lees verder)et praten, maar hij moet het verhaal wel kwijt. Daarom laat hij zijn gevoelens op zijn lichaam tatoeëren. Het is niet genoeg om rust te vinden. Daar bedenkt de vroegere misdienaar, na diepe gesprekken met zijn ouders, een vriendin, de pastoor en een psycholoog, iets anders voor.

De roman gaat over de worstelingen van een puber, over seksuele frustratie, over de zoekende mens. Ook geeft die inzicht in de hardcorescene, de jongerencultuur. Met aan het slot een opvallend eerbetoon aan alle kinderen die slachtoff er zijn geweest van seksueel misbruik.

Jos van der Meer (1950) is schrijver/journalist. Zijn debuutroman Later is nu al verscheen voorjaar 2008 bij Uitgeverij Aspekt en werd enthousiast ontvangen. Van der Meer studeerde sociologie, is getrouwd en heeft vier kinderen.
Pagina's
247
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.