Aanbod

Delen: Facebook Twitter

Utrecht van ancien régime tot nieuwe tijd

Door Carl Denig

Utrecht van ancien régime tot nieuwe tijd
RubriekUtrecht
Boeknummer#201712
TitelUtrecht van ancien régime tot nieuwe tijd. De bewoning van de Utrechtse binnenstad in haar ruimtelijke structuur 1793 - 1891
AuteurDenig, Carl
BoektypePaperback
UitgeverijUitgeverij Matrijs, Utrecht
Jaar van uitgave1995
ISBN109053450750
ISBN139789053450758
TaalNederlands
SamenvattingDe Franse tijd betekende voor Nederland een periode van teruggang in handel en nijverheid en een dalend inwonertal in de steden. Ook Utrecht liep terug in bevolkingstal. Na 1815 trad enig herstel in. Door de toegenomen bedrijvigheid groeide het aantal inwoners van weer. In de tweede helft van de negentiende eeuw werd de groei versterkt door de opkomst van de industrie, waarbij Utrecht profiteerde van de aanleg van spoorlijnen. Om aan de groeiende vraag naar woonruimte tegemoet te komen werden in de binnenstad terreinen en tuinen bebouwd. Maar ook buiten de singels verrezen ongestructureerde woonwijken. Tegelijkertijd vond een omvorming plaats van een ambachtelijke marktstad naar een moderne industriestad, hetgeen voor veel inwoners ook maatschappelijke verandering betekende.
Pagina's218
ConditieAls nieuw
Prijs€ 10,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.