Onze boeken

Aan De Slag Met Teamcoaching

Door Marijke Lingsma

Categorie
Economie & Management
Boeknummer
#201021
Titel
Aan De Slag Met Teamcoaching
Auteur
Lingsma, Marijke
Boektype
Paperback
Uitgeverij
H. Nelissen bv, Baarn
Jaar van uitgave
1999
ISBN10
9024414431
ISBN13
9789024414437
Taal
Nederlands
Beschrijving
Opdrachtje en handtekeging van de auteur op schutblad
Samenvatting
Wie de slagvaardigheid en resultaatgerichtheid van een team wil vergroten moet sturen op de interactie binnen het team. Veel teamcoaches komen in de verleiding om te structureren en grip te houden op de processen in het team. Daarmee krijgen onderliggende denkpatronen in het team niet de kans aan de oppervlakte te komen. Het team leert dan niet van zijn eigen gedrag en blijft voor zijn proces afhankelijk van de teamcoach.
In dit boek leert een teamcoach:
Te kijken naar het team als een systeem
Patronen te ontdekken in de communicatie binnen het team
Op basis hiervan hier en nu interventies te maken
Met het team een effectief zoekproces aan te gaan
Om te gaan met de paradox van sturen door los te laten.
Zo helpt de teamcoach het team naar een volgende fase in zijn ontwikkeling. Het t
... (Lees verder)eam kan en wil steeds meer zelf aanpakken. Aan de hand van praktische cases en schema's wordt duidelijk hoe een manager teamcoaching vanuit systeemdenkenkan toepassen. In het boek zijn voorbeelden van teamcoachings bijeenkomsten opgenomen die de drempel verlagen om er werkelijk mee aan de slag te gaan. Het boek is bestemd voor leidinggevenden, P7O-adviseurs, externe coaches en trainers die werken in profitbedrijven en/of non-profitorganisaties. Zij zijn betrokken bij veranderingsprocessen. Ze zijn erop gericht medewerkers in een groep te coachen in het bereiken van resultaten. Dit boek is tevens nuttig voor studenten, opleiders en startende coaches die willen kennismaken met teamcoaching vanuit het systeemdenken.
Pagina's
157
Conditie
Goed
Prijs
€ 8,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.