Onze boeken

Delftse meesters, tijdgenoten van Vermeer, Een andere kijk op perspectief, licht en ruimte

Door Michiel C.C. Kersten

Categorie
Schilderkunst
Boeknummer
#197038
Titel
Delftse meesters, tijdgenoten van Vermeer, Een andere kijk op perspectief, licht en ruimte
Auteur
Kersten, Michiel C.C.
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
Waanders, Zwolle
Jaar van uitgave
1996
ISBN10
9040098271
ISBN13
9789040098277
Taal
Nederlands
Samenvatting
Een nieuwe kijk op perspectief, licht en ruimte
In de jaren veertig en vijftig van de zeventiende eeuw is in de Delftse schilderkunst plotseling een aantal buitengewone vernieuwingen zichtbaar. Deze ontwikkelingen hebben een belangrijke invloed gehad op de Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw. Zij zijn te zien in het werk van schilders die zich in de periode 1645-1675 voor kortere of langere tijd in Delft vestigden, zoals Paulus Potter, Emanuel de Witte, Gerard Houckgeest, Carel Fabritius en Pieter de Hooch, kunstenaars die nog steeds tot de bekendste van de zeventiende eeuw behoren.
Deze uitgave concentreert zich op de gemeenschappelijke elementen in het werk van de Delftse kunstenaars en laat zien hoe zij in Delft in drie thema's - het stadsgezicht, het architectuurstuk en het g
... (Lees verder)enre - dezelfde picturale middelen (de weergave van het licht en door experimenten met perspectivische oplossingen) gebruiken om het illusionistische karakter van de voorstelling te versterken.
Pagina's
224
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.