Onze boeken

Correspondenties. Gedichten lezen met gedichten

Door Odile Heynders

Categorie
Secundair
Boeknummer
#196912
Titel
Correspondenties. Gedichten lezen met gedichten
Auteur
Heynders, Odile
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam University Press
Jaar van uitgave
2006
ISBN10
9053568654
ISBN13
9789053568651
Taal
Nederlands
Samenvatting
Is ontlezing een probleem van deze tijd? Wie beweert dat de huidige beeldcultuur boek en krant terzijde heeft geschoven ten gunste van televisie en het internet, vergeet dat op internet sites gelezen moet worden en dat steeds meer mensen hun zelf geschreven teksten in weblogs zetten, in de hoop dat er lezers op af komen. Leest men liever geen literatuur? Ook dat lijkt niet het geval,want de boekoplagen stijgen en de bijlagen van kranten en weekbladen besteden telkens weer aandacht aan nieuw verschenen literair werk.

Het gebrek aan belangstelling voor de letteren heeft te maken met de snelheid van leven waarin mensen worden meegezogen. Er is meer te doen en te zien, meer informatie waarvan men op de hoogte moet zijn en waarover meningen gegeven moeten worden. De concentratie, nodig voor
... (Lees verder)die ene lastige tekst die je insluit en wegtrekt uit de werkelijkheid, is steeds moeilijker op te brengen.

Dit boek gaat over het lezen van literatuur, in het bijzonder het lezen van poëzie. Het is een pleidooi voor het creëren van aandacht-voor-het-detail, nodig bij het echte lezen. Het is ook een pleidooi voor traagheid en afwezigheid, voor het trainen van het geheugen en het hervinden van een open blik. De complexiteit van poëtische taal zet aan tot denken. Het is de taal die loskoppelt en relativeert.
Pagina's
240
Conditie
Goed
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.