Onze boeken

Witte dominicaan

Door Gustav Meyrink

Categorie
Algemeen Astrologie & Spiritualiteit
Boeknummer
#195232
Titel
Witte dominicaan
Auteur
Meyrink, Gustav
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Uitgeverij
De Rozekruis Pers, Haarlem
Jaar van uitgave
1978
ISBN10
9070196034
ISBN13
9789070196035
Taal
Nederlands
Samenvatting
Gustav Meyrink, geboren in 1868, verkreeg met zijn eerste grote roman 'De Golem', internationale vermaardheid. Na dit fascinerende boek verscheen al spoedig 'Het groene gezicht', later gevolgd door De witte Dominicaan, dat wij beschouwen kunnen als een der hoogtepunten uit Meyrinks werk, en het reeds eerder door de Rozekruis Pers uitgegeven boek 'De Engel van het westelijk venster'.

De Rozekruis Pers prijst zich gelukkig van De witte Dominicaan een Nederlandse heruitgave het licht te mogen laten zien. Meyrink toont zich in dit boek een mens die, op basis van eigen ervaringsbewustzijn, de komende wereldrevolte niet alleen helder onderkende, doch die er tevens de diepere zin van doorgrondde.

Op overweldigende wijze beschrijft Meyrink hoe de ik-figuur het 'Mens ken uzelf leert verstaan
... (Lees verder)en hoe de consequente toepassing van dit sleutelwoord onontkoombaar leidt tot het juiste begrip van het Doel van het gehele mensheidsbestaan in deze wereld. Het Doel dat besloten ligt in de woorden van Johannes: "Ik moet minder worden, opdat de Ander in mij kan wassen". De persoonlijkheidsverwisseling, de transfiguratie, die vooraf dient te gaan, wil de bevrijding van de mens uit deze natuurorde tot een feit worden.

Moge dit boek voor velen een hulp zijn om te komen tot een volledig verstaan van de lichtende mogelijkheden die de vuurstromen van Aquarius ons bieden.
Pagina's
196
Conditie
Goed
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.