Onze boeken

Weg van het midden. Een concept van polair denken

Door Harry Schram

Categorie
Filosofie
Boeknummer
#194494
Titel
Weg van het midden. Een concept van polair denken
Auteur
Schram, Harry
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Valkhof Pers
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9056254472
ISBN13
9789056254476
Taal
Nederlands
Samenvatting
Polair denken gaat ervan uit dat de werkelijkheid is gebaseerd op tegengestelde polen. Vanuit dit denken komt de stelling voort dat de mens alleen niet bestaat, hij staat altijd in relatie tot een ander, polair. Van deze werkelijkheid moet hij zich bewust worden.
In die polaire wereld zijn ik en de ander ook twee tegengestelden en dat moet zo blijven. Zij zijn niet concurrerend, maar aanvullend aan elkaar. Zij staan niet in een hiërarchische verhouding, maar zijn gelijkwaardig aan elkaar.
Polair denken heeft daarom alles te maken met onze persoonlijke relaties, met ons geloofsleven, met ons dagelijks handelen. Bij polair denken gaat het om een humane wijze van omgaan met onze werkelijkheid, met onze omgeving.
Weg van het midden zet aan tot het denken over de vraag op wat voor manie
... (Lees verder)r de polariteit in stand kan wordengehouden.
Harry Schram plaatst aan de hand van theologische en filosofische voorbeelden begrippen als mens, God, goed en kwaad, oorlog en vrede, in een nieuw perspectief.

Harry Schram volgde de kweekschool, waarna hij muziekstudeerde in Utrecht en Berlijn en andragologie, theologie/filosofie in Utrecht. Verder is hij mediator. Hij werkte in verschillende takken van onderwijs en was voorganger van een afdeling van de Vrijzinnigen Nederland NPB.
Pagina's
202
Conditie
Goed — Opdrachtje en naam van de auteur op schutblad
Prijs
€ 10,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.