Onze boeken

Vergeef mij de liefde

Door Herman Brusselmans

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#187836
Titel
Vergeef mij de liefde
Auteur
Brusselmans, Herman
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Prometheus, Amsterdam
Jaar van uitgave
2000
ISBN10
9053339248
ISBN13
9789053339244
Taal
Nederlands
Samenvatting
Vergeef mij de liefde is typisch zo'n roman waarvoor ik zelf deze reclametekst heb geschreven. Wie anders dan ik weet immers wat dit boek te bieden heeft? Welnu, het hoofdthema bestaat in niet meer of niet minder dan de tragiek van onze levens, en hoe daar mee om te gaan zonder er finaal gek van te worden. De held van vergeef mij de liefde, die ik voor het gemak mijn eigen prima bekkende naam heb meegegeven, lijkt wel een beetje op mij. Het is een rijzige, op het eerste gezicht vrij onopvallende maar bij nader inzien enigszins mysterieuze vent van 41 à 42 jaar oud, die wat aanmoddert in de prozakunst en verder gaat met wandelen met zijn hond, heen en weer toert met z'n motorfiets, een prima relatie heeft met zijn vrouw, en ook heel wat gaat voelen voor een andere vrouw. Dit alles sp... (Lees verder)eelt zich af in de sad Gent, die we reeds kennen uit vorige boeken van deze befaamde auteur (zoals ik mezelf wel eens noem). De avonturen die onze held beleeft zijn talloos en vaak bijzonder ijzingwekkend. Zullen de moorden opgelost worden? Hoe zal de bruiloft van Mirabelle en Joost verlopen? Wat met het proces vanwege smaad en eerroof? Worden Phoebe en Emma vriendinnen? En waartoe leidt de tragiek van onze held en wanneer kan hij zich definitief overgeven aan het enige wat voor hem telt: de Liefde die geen vergeving meer behoeft?
Mijn nieuwe roman Vergeef mij de liefde is spannend, geil, leuk, amusant, onderhoudend, gelaagd, diepzinnig, en hij zal mijn ontelbare lezers tot de laatste uurtjes wakker houden. Ik heb het 'm alweer geflikt.
De pers over Nog drie keer slapen en ik word wakker:
'Dan krijgen we de tegendraadse, grimmige, maar waarachtige poëzie te lezen die de literatuur van Brusselmans zo bijzonder maakt.' Hans Warren, GPD
'Een van zijn beste boeken' NBD
De pers over Het einde van mensen in 1967:
'Een meesterwerk' Max Pam, HP/De tijd
'Zeker een van Brusselmans beste boeken, zoal niet het beste' De Morgen
'Het is prachtig. Je legt het niet weg voor het uit is. Schitterend geschreven, strak van opbouw en met een volkomen kloppende toonzetting' Dagblad de Limburger
Over Uitgeverij Guggenheimer, dat door de Belgische rechtbank werd verboden, schreef de pers:
'Altijd weer dezelfde poging om (...) tegen de schenen van de goegemeente te schoppen' Standaard de letteren
'Overspannen provocatie' Elsevier
Pagina's
-
Conditie
Goed
Prijs
€ 6,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.