Onze boeken

Ierse nachten

Door Simon Vestdijk

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#175064
Titel
Ierse nachten
Auteur
Vestdijk, Simon
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Nijgh & van Ditmar, Rotterdam
Jaar van uitgave
1950
Taal
Nederlands
Samenvatting

Prachtig is de sfeer van dit boek, dat meesterlijk weet te vertellen van de vreemde gewoonten en gebruiken van de Ieren, een volk 'vol van droom en drank', vroom katholiek en vervuld van heidens bijgeloof, heidense gebruiken en heidense wildheid. Ierse nachten speelt in het midden van de negentiende eeuw. De hoofdpersoon is Robert Farfrae, zijn vader, een Schot, is rentmeester op een Iers landgoed. Door de ogen van de jonge Robert zien wij de romantische wereld, de poëzie, maar eveneens de afschuwelijke armoede en ellende van het Ierse volk, dat uitgehongerd wordt door de Engelse grootgrondbezitters en dat dan ook, in het laatste magistrale hoofdstuk, opstaat tegen zijn onderdrukkers. S. Vestdijk (1898-1971) wordt door veel literatuurcritici (en veel 'niet-professionele' lezers) bes
... (Lees verder)chouwd als de belangrijkste Nederlandse schrijver van de twintigste eeuw. Zijn omvangrijke oeuvre omvat meer dan vijftig romans, verhalen, gedichten, essays en muziekstudies.
Pagina's
224
Conditie
Goed — Zonder stofomslag.
Prijs
€ 5,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.