Onze boeken

Delen: Facebook Twitter

De wereld een reiziger

Door Cees Nooteboom

De wereld een reiziger
CategorieNederlands
Boeknummer#123522
TitelDe wereld een reiziger
AuteurNooteboom, Cees
BoektypePaperback
UitgeverijDe Arbeiderspers, Amsterdam
Jaar van uitgave1990
ISBN109029532998
ISBN139789029532990
TaalNederlands
SamenvattingIn De wereld een reiziger zijn de beste reisverhalen die Cees Nooteboom de afgelopen jaren in diverse tijdschriften publiceerde gebundeld. Op verbluffend indringende en intrigerende wijze schrijft Nooteboom over de reizen die hij in de jaren tachtig kriskras over de hele wereld maakte: een bewogen trip door het voor bijna geen buitenlander toegankelijke Birma, een reis naar de heksenketel van Tokio en de sereniteit van het Japanse platteland, een tocht per auto door de Verenigde Staten en met de Oriënt-Express door Europa. Voorts schrijft Nooteboom over zijn bezoeken aan München, Wenen en zijn verblijf als 'professor Noetboem' aan de Berkeley-universiteit in Californië. Nootebooms relaas is nu eens vol vaart, in een aaneenschakeling van anekdotes, observaties, beschouwingen en herinneringen op een manier die de essentie van de betreffende reis door zijn dynamiek precies vastlegt. Dan weer maakt hij ineens pas op de plaats en wordt zijn schrijven bijna fotograferen of schilderen. Hij houdt een stukje van de werkelijkheid vast als had hij de aarde even stopgezet, en dwingt de lezer om nu niet meer te denken maar te zien en te voelen, zodat hij - misschien - kan begrijpen hoe het daarginder werkelijk was. Reizen is voor Nooteboom meer dan het overbruggen van grote afstanden, het is zijn manier van leven, en juist dat is het wat zijn verhalen zo boeiend en soms ook zo ontroerend maakt.
* De schrijver van literaire reisverhalen bij uitstek. - Corine Spoor in De Tijd
* Het literaire reisverhaal is een genre dat door Cees Nooteboom op een hoog plan is getild. Net als een Canetti, weet hij feitelijke en persoonlijke gegevens dusdanig met elkaar te vermengen, dat er een geheel eigen en rijk soort proza door ontstaat. - Gerrit Jan Zwier
Pagina's285
OnderwerpenCees Nooteboom (7)
ConditieGoed
Prijs€ 6,50
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.