Onze boeken

Ohi, hoho, bang, bang, of Het lied van de vrijheid

Door Remco Campert

Categorie
Nederlands
Boeknummer
#116450
Titel
Ohi, hoho, bang, bang, of Het lied van de vrijheid
Auteur
Campert, Remco
Boektype
Gebonden hardcover
Druk
3e druk
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij, Amsterdam
Jaar van uitgave
2004
ISBN10
9023434595
ISBN13
9789023434597
Taal
Nederlands
Samenvatting
De jonge veelbelovende dichter Menno van der Staak is gast op het internationale poëziefestival in Rotterdam, dat een week duurt en door de deelnemers kort 'de World' wordt genoemd.

Daar ontmoet Menno ook Minnie Opdendijk, een studente met wie hij samen Koreaanse poëzie moet vertalen. In plaats daarvan geven ze zich over aan een ontembare passie.

Onrustig geworden reist Menno op een vrije middag terug naar Amsterdam, naar zijn vriendin, die hij geheel onverwacht op overspel betrapt met de presentator van de World. Hals over kop vlucht de veelbelovende jonge dichter weer naar Rotterdam. Hij dompelt zich onder in algehele dronkenschap en raakt verstrikt in de mengelmoes van talen die om zijn gekwetste hoofd zoemt.

En dan zijn daar Orpheline en Saïd, 'altijd zingend he
... (Lees verder)t lied van de vrijheid'.

Remco Campert debuteerde in 1951 als dichter en tien jaar later als romanschrijver met Het leven is vurrukkulluk. De meeste van zijn verhalen zijn gebundeld in Campert Compleet, Campert Compleet Vervolg en in Vele kleintjes.
Voor zijn werk ontving hij diverse prijzen, waaronder de P. C. Hooftprijs.
Pagina's
92
Conditie
Goed — HARDCOVER
Prijs
€ 3,50

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.