Onze boeken

Delen: Facebook Twitter

Bierenbroodspot sign of Taurus

Door J. Weingarten

Bierenbroodspot sign of Taurus
CategorieSchilderkunst
Boeknummer#115386
TitelBierenbroodspot sign of Taurus: the archaeological worlds of Gerti Bierenbroodspot
AuteurWeingarten, J.
BoektypeGebonden hardcover met stofomslag
UitgeverijWaanders, Zwolle
Jaar van uitgave1990
ISBN109040092532
ISBN139789040092534
TaalEngels
SamenvattingOudheidkundige culturen uit het Nabije Oosten vormen het uitgangspunt voor de schilderijen en beeldhouwwerken van Gerti Bierenbroodspot (1940). Haar hoogst persoonlijke kijk op deze materie verleent het een moderniteit die zowel in de thematiek als in de werkwijze van de kunstenares tot uitdrukking komt. De afgelopen tien jaar woonde en werkte zij tussen de ruïnes van drie grote karavaansteden; Petra, Palmyra en Baalbeck. Dit boek beschrijft haar reizen; de plaatsen die ze bezocht en de geschiedenissen erachter evenals de complexe en interactieve ontstaanswijze van Bierenbroodspot's recente werk; de bijzondere transformatie die deze eeuwenoude beelden ondergaan en die ze meesterschap en schoonheid verleent.
Pagina's303
ConditieGoed — Stofomslag achterzijde iets beschadigd door verwijderd prijsstickertje; scheurtje stofomslag saschterzijde geplakt
Prijs€ 12,50
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.