Aanbod

Delen: Facebook Twitter

Gouden dagen

Door Remco Campert

Gouden dagen
RubriekNederlands
Boeknummer#108189
TitelGouden dagen: een vertelling
AuteurCampert, Remco
BoektypePaperback
UitgeverijDe Bezige Bij, Amsterdam
Jaar van uitgave1990
ISBN109023431383
ISBN139789023431381
TaalNederlands
SamenvattingIn Gouden Dagen voert Remco Campert een naamloze memoiresschrijver ten tonele die wonderlijk genoeg terugziet op een gelukkig leven. 'Slechts weinig mensen geloven je op je woord als je zegt dat je het leven ervaart als een staat van gedurig geluk,' schrijft de verteller. Ongetwijfeld zijn dat er na het lezen van de herinneringen aan bizarre ontmoetingen en geestige gebeurtenissen in Gouden Dagen meer. Van de curieuze ontmoeting met zijn ouders in Parijs, voert de verteller ons via 'Villa Eb en Vloed' bij Den Haag, naar het hart van Afrika, waar hij op expeditie gaat met de antropoloog drs. Willem Buis (net als de memoiresschrijver een liefhebber van Italiaans ijs), om te eindigen in New York. En in het nawoord staat de lezer nog een miraculeuze wending te wachten... Als altijd schrijft Campert glashelder en humoristisch, maar het fantastische in deze vertelling zal veel van zijn lezers aangenaam verrassen. Remco Campert werd in 1929 geboren in Den Haag. In 1951 debuteerde hij als dichter met de bundel Vogels vliegen toch en in 1961 als romanschrijver met Het leven is vurrukkulluk. Voor zijn werk ontving hij diverse prijzen, met als bekroning de P. C. Hooftprijs 1976. De Bezige Bij publiceerde een twintigtal titels en twee verzamelbundels: Campert Compleet, verhalen 1951-1971, en Alle bundels gedichten, 1951-1970.
Pagina's131
ConditieGoed — Rand omslag verkleurd (achterzijde). Leesvouwtjes in rug. Naam, datum en opschrift in pen op schutblad (in totaal 3 regels).
Prijs€ 4,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.