Onze boeken

Delen: Facebook Twitter

In een Japanse stroomversnelling

Door Louis van Gasteren

In een Japanse stroomversnelling
CategorieGeschiedenis Azië
Boeknummer#100212
TitelIn een Japanse stroomversnelling: berichten van Nederlandse watermannen: rijswerkers, ingenieurs, werkbazen: 1872-1903
AuteurGasteren, Louis van
BoektypePaperback
UitgeverijEuro Book; Walburg Pers, Amsterdam/Zutphen
Jaar van uitgave2000
ISBN109057300761
ISBN139789057300769
TaalNederlands
SamenvattingDe zeven waterbouwkundig ingenieurs en de vier metselaars/rijswerkers die in de jaren zeventig van de vorige eeuw naar Japan vertrokken, konden zich geen voorstelling maken van het land waarin zij terecht zouden komen. Met de installatie van keizer Meiji was in 1868 een einde gekomen aan 250 jaar feodaliteit en afsluiting. het was het begin van een ongekende maatschappelijke en technologische omwenteling. Het land opende zich voor de materi'le en immateri'le cultuur van het Westen. Op alle terreinen werd modernisering naar westers voorbeeld ter hand genomen. Vele buitenlandse deskundigen werden daartoe ingehuurd. De Nederlandse ingenieurs werden aangezocht om de rivieren bevaarbaar te maken en havens aan te leggen. Voortvarend gingen zij aan de slag om snel tot de ontdekking te komen dat Japan in waterhuishoudkundig, maar vooral in maatschappelijk opzicht fundamenteel van Nederland verschilde. De ontmoeting van twee culturen komt op fascinerende wijze tot leven door uniek bronnenmateriaal als dagboeken, brieven en rapporten. Nederlandse Waterstaters in Japan is een geschiedenis over vooroordelen, communicatieproblemen, successen en fouten in het werk, eindeloos wachten, bezuinigingen, kritiek van Engelse en Amerikaanse collegae... en Japanse vriendinnen. De publicatie beschrijft een onbelicht facet van vier eewen Nederlands-Japanse betrekkingen en verschijnt in het kader van de viering daarvan in het jaar 2000.
Pagina's555
ConditieGoed — Ex libris op schutblad
Prijs€ 10,00
ToevoegenToevoegen aan winkelwagen

Zie ook

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.