Onze boeken

Over rot: het handboek over fermenteren

Door Meneer Wateetons e.a.

Categorie
Kookboeken
Boeknummer
#393684-XQ12
Titel
Over rot: het handboek over fermenteren
Auteur
Wateetons, Meneer & Valentijn Dirks
Boektype
Gebonden hardcover
Uitgeverij
Hilversum : Good Cook
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9461431228
ISBN13
9789461431226
Taal
Nederlands
Beschrijving
Originele hardcover, 2 leeslinten, geïllustreerd met (paginagrote) foto's in kleur, 4to.
Samenvatting
Zonder dat we er bij stil staan eten we elke dag gefermenteerd voedsel; van yoghurt en kaas bij het ontbijt, koffie op het werk, boterhammen bij de lunch tot 's avonds een plakje worst met een biertje voor de buis. Alles is fermenteren.

Meneer Wateetons neemt je mee in deze wondere wereld van voedselveranderende microben. Over rot - vlot en met humor geschreven - is het resultaat van degelijk onderzoek en beschrijft alle facetten van het fermenteren. Het is daarmee hét fermentatiehandboek voor de hobbykok (én professional) en laat je stap-voor-stap zien hoe leuk, lekker en avontuurlijk het is om thuis zelf aan de slag te gaan: brouw je eigen bier, cider, wijn, leer Thaise vissaus of Indonesische tempeh bereiden, maak je eigen schimmelkaas voor op een plak zuurdesembrood en
... (Lees verder) verras je tafelgenoten met een duizendjarig ei bij hun gefermenteerde thee.

Uiteraard leert Meneer Wateetons je hoe je met eenvoudige middelen je eigen fermentatie- benodigdheden in elkaar knutselt en ontbreken ook de foutanalyses niet.
Pagina's
335
Conditie
Goed
Prijs
€ 20,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.