Onze boeken

Echo's van Indië: De onafhankelijkheid van Indonesië in verhalen en herinneringen

Door Kester Freriks

Categorie
Indonesië & Nederlands Indië
Boeknummer
#330296-VC26
Titel
Echo's van Indië: De onafhankelijkheid van Indonesië in verhalen en herinneringen
Auteur
Freriks, Kester
Boektype
Paperback
Uitgeverij
Amsterdam : Athenaeum - Polak & Van Gennep
Jaar van uitgave
2015
ISBN10
9025307264
ISBN13
9789025307264
Taal
Nederlands
Beschrijving
Paperback, 8vo.
Samenvatting
Batavia/Djakarta, 17 augustus 1945, 's morgens tien uur. In de tuin van zijn huis spreekt Soekarno de Proklamasi uit, de onafhankelijkheidsverklaring van de Republik Indonesia. Er komt een eind aan het koloniale rijk van Insulinde. Aan een bamboestok wappert de rood-witte Indonesische vlag.
Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat Indonesië zich losmaakte van Nederland. De Proklamasi heeft het leven van vele tienduizenden mensen voorgoed veranderd. Kester Freriks ging op zoek naar de verhalen van betrokkenen en ooggetuigen – ooggetuigen van verwarrende en angstige tijden. We lezen verhalen en herinneringen van Nederlandse kolonialen en Indische Nederlanders, Molukse KNIL-militairen, mensen van Chinese afkomst en kinderen van de derde en vierde generatie. Ook de vrijheidsstrijd
... (Lees verder)ers van toen, de pemoeda's, worden uitgebreid aan het woord gelaten.
In Echo's van Indië ontmoeten geschiedenis en persoonlijk levenslot elkaar. De Proklamasi liet diepe sporen na bij de miljoenen die verbonden zijn met de voormalige kolonie. Soekarno's woorden resoneren tot op de dag van vandaag.
Pagina's
367
Conditie
Goed
Prijs
€ 9,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.