Onze boeken

Stilte, ruimte, duisternis. Verkenningen in de natuur *GESIGNEERD*

Door Kester Freriks

Categorie
Speciale uitgaven
Boeknummer
#234439
Titel
Stilte, ruimte, duisternis. Verkenningen in de natuur *GESIGNEERD*
Auteur
Freriks, Kester
Boektype
Gebonden hardcover met stofomslag
Druk
1e druk
Uitgeverij
Amsterdam, Atnenaeum-Polak & Van Gennep
Jaar van uitgave
2018
ISBN10
9025308562
ISBN13
9789025308568
Taal
Nederlands
Beschrijving
Linnen band met stofomslag. With AUTOGRAPH SIGNED DEDICATION: "Voor Tom [van Deel], 'natuurdichter', [sm. drawing of a bird] merel, hartelijks, Kester".; Gesigneerd
Samenvatting
Waar is het nog stil in ons land? En waar is er nog open ruimte? 's Nachts is het nooit donker genoeg om veel sterren te kunnen zien. In de steden en ook op het platteland vinden we nauwelijks stilte, missen we vergezichten en straat er zelfs rond middernacht overal licht.

Het verdwijnen van stilte, ruimte en duisternis heeft grote invloed op het leven van mens en dier. We hebben de stilte van de nacht nodig en we verlangen naar ruimte. In Stilte, ruimte, duisternis onderneemt Kester Freriks een verrassende ontdekkingsreis. Hij zoekt en vindt stilte in de natuur en in de kunst, maakt nachtelijke wandelingen bij het licht van de sterren en doorkruist de leegte van Nederland, op zoek naar ons land zoals het oorspronkelijk was.

Hij gaat naar het inmiddels opgeheven museum van de stilte,
... (Lees verder) betrekt schilder Mark Rothko en ruimtereiziger André Kuipers in zijn bespiegelingen en onderzoekt hoe in de loop der eeuwen de waardering voor de drie natuurwaarden is veranderd. Dit boek is een eerbetoon aan en een speurtocht naar de intense, vaak onbekende schoonheid van de natuur.
Pagina's
304
Conditie
Goed
Prijs
€ 15,00

Onze gebruikte boeken verkeren in goede tweedehands staat, tenzij hierboven anders beschreven. Kleine onvolkomenheden zijn niet altijd vermeld.